Standardsida

Eftersom jag finns med på Landsbygdspartiets förslag till riksdagslista och likaså till en styrelsepost, så vill jag presentera mig lite mer.

Jag är 67 år och gift med Ingalill sedan 47 år tillbaka. 3 barn och 9 barnbarn. Tog ut pension när jag fyllde 62 för att på heltid ägna mig åt vår gård, familjen och min hobby som är veteranbilar.

Yrkesmässigt brukar jag presentera mig som "skråhare". Detta är ett gammalt nedsättande ord för människor som hoppar från ett skrå till ett annat och därigenom aldrig blir riktigt duktiga på någonting.

I grunden är jag utbildad byggnadsingenjör från tekniskt gymnasium i Hässleholm. I 10 år arbetade jag som arbetsledare och senare konstruktör för tillverkning av prefabricerade betongelement. I samband med byggkrisen i slutet på 70-talet hoppade jag av och arbetade ett antal år som fastighetsmäklare och också som konstruktör för aluminiumfasader. Jag utbildade mig senare till skydds/arbetsmiljöingenjör och har de senaste 20 åren före pensioneringen arbetat som sådan inom företagshälsan.

Jag har alltid varit djur- och naturintresserad. 1981 köpte vi gården där vi nu bor. Jag har parallellt med mitt ordinarie arbete aktivt sysslat med skogsbruk och vi hade också djurhållning under de första 7-8 åren här. Amkor, nordsvenska hästar, även hushållsgrisar... Är praktiskt lagd och gillar att snickra och meka. Avskyr byråkrati.

Har varit medlem i Centern i mer än 40 år men lämnade partiet till förmån för LPo 2012. Var också tidigare lokalt aktiv i LRF men lämnade detta till förmån för Småbrukarna i början på 1990-talet. Jag är kassör i vår lokala hembygdsförening och sammanhållande för ett stort gäng bilentusiaster (förkrigsbilar). Jag är medlem i Svenska Kyrkan och revisor i Traryds församling, fast jag inte betraktar mig som troende. Jägare - dock medelmåttigt engagerad.

Är ostraffad bortsett från ett gammalt fortkörningsböter. Har inga illaluktande lik i garderoben. Därmed inte sagt att jag är perfekt utan som de de flesta människor så finns det säkert något som man skulle kunna ha synpunkter på om man vill.   

 

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

31.03 | 13:05

Punkt 1-4 går ju aldrig att genomföra!
Det är ju faktiskt politiskt harakiri att driva frågan på det sättet!
Vad man kan göra är att höja Grundavdrsget för alla

...
27.01 | 21:39

Rotavdrag för skogsskötsel är fel. För en skogsägare är ju hela omkostnaden för skogsskötsel redan avdragsgill. Det skulle i så fall vara extra avdrag.

...
27.01 | 20:00

Ja just rätt, Arne, vi måste jobba på alla fronteroch p alla sätt för att bli iakttagna. Vi måste vara våghalsiga ideer, ROT-avdrag i skogsskötsel.

...
31.12 | 20:10

Ni borde liera er med Härjedalspartiet som också driver landsbygdsfrågor. Olle Larsson i Härjedalspartiet kommer att få en riksdagsplats i SD i vår!

...
Du gillar den här sidan