Olika lojaliteter
Var har du ditt hjärta??

Naturligtvis måste du agera inom ditt egna parti och föra upp frågan på högsta politiska nivå så att regionalpolitiken inte glöms bort vid valet 2014. I förra valet nämndes inte frågan alls.
Men samtidigt bör du kritiskt fråga dig: Hur stora är dina möjligheter att få gehör gentemot alla storstadsdelegater,
som i princip tycker att "är man så jäkla dum så man bosätter sig på landsbygden/småorter så får man skylla sig själv". Fråga dig om du inte samtidigt skall öppna upp för ett nytt alternativ. Diskutera samlat och partiöverskridande med övriga politiker i din kommun. Tillsammans är ni starka och ingen behöver känna sig som partisvikare. Vad är viktigast - bygdens överlevnad eller partiprogrammet??

Det bästa vore om samtliga lokalpolitiker i vars och ens egen kommun hade det politiska modet att bryta partipiskan. Att göra konstaterandet, att det finns inget etablerat parti , som ensamt kan ändra spelreglerna, utan här behövs en samlad protest från alla lokalpolitiker i småkommunerna. Att våga säga: "Det bästa jag kan göra för att förbättra framtidsutsikterna för vår kommun är att uppmana mina väljare att rösta på "Restenavsverigepartiet" i riksdagsvalet. För så länge inte spelreglerna ändras, så kan vi som kommunpolitiker endast göra så gott vi kan med ett ständigt minskande och åldrat befolkningsunderlag och därmed en ständigt försämrad budget".

Om du/ni gör som du/ni alltid gjort kommer utvecklingen att gå åt samma håll som den alltid gjort.

15% av Sveriges befolkning bor fortfarande på landsbygden eller i småorter. Det finns 8 olika partier som delar på deras röster. Alla är för små för att få gehör gentemot storstadsintressena. Jag försöker samla så många som möjligt i ett enda riksdagsparti. Tänk vilken styrka om vi hade fått alla ......

Som kommunpolitiker måste du kunna betraktas som en god socialdemokrat, moderat, centerpartist osv. även om du på detta ovanliga sätt kämpar för din bygd.

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

31.03 | 13:05

Punkt 1-4 går ju aldrig att genomföra!
Det är ju faktiskt politiskt harakiri att driva frågan på det sättet!
Vad man kan göra är att höja Grundavdrsget för alla

...
27.01 | 21:39

Rotavdrag för skogsskötsel är fel. För en skogsägare är ju hela omkostnaden för skogsskötsel redan avdragsgill. Det skulle i så fall vara extra avdrag.

...
27.01 | 20:00

Ja just rätt, Arne, vi måste jobba på alla fronteroch p alla sätt för att bli iakttagna. Vi måste vara våghalsiga ideer, ROT-avdrag i skogsskötsel.

...
31.12 | 20:10

Ni borde liera er med Härjedalspartiet som också driver landsbygdsfrågor. Olle Larsson i Härjedalspartiet kommer att få en riksdagsplats i SD i vår!

...
Du gillar den här sidan