Till er som läser.....

Vad kom fram i Älvsbacka??

Vi var totalt 18 personer som diskuterade vilka frågor som Landsbygdspartiet skall driva inför valet 2014. Vi skall bara driva sådant som är tydliga landsbygdsfrågor och som är så viktiga för en stor allmänhet, att frågorna kan föra oss till riksdagen. Jag hade önskemål om att partiet skulle driva betydligt fler frågor än de som man enades om, men sån´t är livet. Således 6 st portalfrågor skall drivas:

1. Lokal och rättvis samhällsservice över hela landet. Apotek, vård och omsorg, skola, Infrastruktur (vägar, telefoni, bredband etc), kollektivtrafik, Kontanthantering, Postservice.....

2. Kraftigt ökad självförsörjning av mat inom Sverige. Fler bönder, mera lokaltproducerat...

3. Ansvarsfull rovdjurspolitik. Ej frilevande varg. Höjd ersättning för rovdjursdrabbade, reglerade rovdjursstammar...

4. Lokal beskattning/omfördelning av inkomster från naturresurser, så att de kommer berörda kommuner till gagn. Malm, skog, energiproduktion....

5. Omförhandling av EU-medlemskapet. Omförhandling av sådant som blivit helt fel för särskilt Sveriges landsbygd. Även att minska EU:s överhöghet i alla frågor som vi bör avgöra själv i Sverige. Om ej omförhandling accepteras skall partiet kräva folkomröstning om utträde.

6. Sänkt drivmedelsbeskattning för alla på landsbygden. Även företag.

 

Notera att detta är förslag som skall föreläggas partistämman. Ändringar kan då beslutas.

 

 

 

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

31.03 | 13:05

Punkt 1-4 går ju aldrig att genomföra!
Det är ju faktiskt politiskt harakiri att driva frågan på det sättet!
Vad man kan göra är att höja Grundavdrsget för alla

...
27.01 | 21:39

Rotavdrag för skogsskötsel är fel. För en skogsägare är ju hela omkostnaden för skogsskötsel redan avdragsgill. Det skulle i så fall vara extra avdrag.

...
27.01 | 20:00

Ja just rätt, Arne, vi måste jobba på alla fronteroch p alla sätt för att bli iakttagna. Vi måste vara våghalsiga ideer, ROT-avdrag i skogsskötsel.

...
31.12 | 20:10

Ni borde liera er med Härjedalspartiet som också driver landsbygdsfrågor. Olle Larsson i Härjedalspartiet kommer att få en riksdagsplats i SD i vår!

...
Du gillar den här sidan