Till er som läser.....

Alla invandrare är inte flyktingar

 

Invandring och flyktingpolitik. 

Landsbygdspartiet har som framgår inte tagit någon ställning i invandrarfrågan. Kanske blir man tvungen eftersom många undrar över den. Helt klart är att det inte är någon primär landsbygdsfråga – vi har knappast några invandrare på ren landsbygd. Nedanstående är därför mina privata tankar. Ledningen för LP(o) kan tycka annat. 

Någon har frågat efter skillnaden mellan invandrare och flyktingar. Djupare information hittar man som vanligt på www.wikipedia.org

 

Invandrare är väl en allmän beskrivning av alla människor, som kommer till Sverige i avsikt att stanna längre eller kortare tid och som inte är här som turister. Ofta använde man ordet om alla människor som bor här, men har någon typ av utländsk härkomst, även om de är födda här och har föräldrar som fått svenskt medborgarskap. Ju mer etniskt avvikande man är – desto mer och desto längre i generationerna betraktas man som invandrare. Somalier torde för många generationer framåt bli betraktade som invandrare, oavsett hur väl de etablerat sig i samhället.

Norrmän, danskar och finnländare betraktas nästan aldrig som invandrare även om de i statistiken räknas dit. Grundaren till det svenskaste av allt – IKÉA- är ju invandrare i tredje generationen från Tyskland. Lyckas man bra blir man ”nästan” svensk som nationalidolen Zlatan. Hade han varit kriminell hade tonerna varit annorlunda.....Vår drottning är ju också invandrare och hade hon från början varit Somalier så hade väl Viktoria också betraktats som invandrare... 

 

Så var det begreppet flyktingar – som nu dessa från Syrien. Det är människor som kommer till vårt land för att de är förföljda, trakasserade och riskerar att bli misshandlade och dödade. När det gäller dessa så har jag följande praktiska syn:

Om någon bultar förtvivlat på min dörr och säger ”snälla släpp in mig, jag är förföljd och får jag inte skydd så blir jag dödad”. Vill jag vara människa, så säger jag naturligtvis ”Javisst kom in i värmen, jag skall fixa lite kaffe och en macka till dig. Och jag har nog en ledig säng som du kan sova i tills allt lugnat ner sig. Dagen därpå så säger han ”Min fru och mina barn är också kvar därute, tror du inte att.... ” ”Mja, jo, kanske – det går väl att ställa in ytterligare en extra säng och att lägga ut några madrassser på golvet. Jag tror också vi kan fixa fram mat så det räcker. Men det blir ju mycket extra jobb och kostnader, så ni får hjälpa till med vedhuggning, snöskottning, matlagning och lite av varje”. Säkert säger han ”Självklart – bara jag får ta hit min familj” 

Någon dag senare så säger han ”Min mamma och mina syskon är ju också kvar därute, ja sen har ju de sina familjer och.....”. Men då säger jag ”tyvärr – nu klarar jag inte fler. Och jag vill absolut inte känna mig utnyttjad bara för att jag öppnade dörren för dig för några dagar sedan......” 

 

Om då någon vill kalla mig för främlingsfientlig så blir jag sur. Ändå surare blir jag om någon myndighet skulle komma och tala om för mig hur fel det är att låta de stackars flyktingarna hjälpa till. 

När sedan faran, som de flytt ifrån upphör, så vill jag nog att de flyttar ut – det är alltid jobbigt och dyrt med gäster som stannar för länge och inte har någon ordentlig sysselsättning. Men det kan ju också bli så att någon visar sig så duktig att jag vill anställa honom och ber honom och hela familjen att stanna...... 

 

Det är många som bultar på Sveriges dörr. Om vi utger oss för att vara människor, så kan vi inte säga ”åk hem och bli skjuten”. Vi kan inte heller säga "ja, om du kan läsa och skriva får du komma in". Vi kanske måste säga OK till en begränsad anhöriginvandring men sen??? Det finns miljontals människor där ute som behöver skydd och hjälp och som aldrig kan ta sig hit och bulta på vår dörr. Dem får vi väl hjälpa via de generella hjälpprogrammen inom FN och olika organisationer. Men att vi inte kan hjälpa alla får inte tas som en anledning till att inte hjälpa den som bankar.....

Vi får inte heller ha så generösa regler så att vi "drar till oss" väsentligt mer flyktingar än vad andra länder gör. Flyktingfrågan måste vara en gemensam angelägenhet för alla "civiliserade" länder. Så någon gemensam bedömning av "rimligt antal mottagna flyktingar per 100.000 invånare" och kanske med en viss hänsyn tagen till olika länders ekonomiska förutsättningar vore enl. min mening den rätta modellen.  

I grunden måste man se positivt på att enskilda människor på olika sätt försöker skapa en bättre framtid för sig själv och sina barn genom att fly från krig och fattigdom. Det tyder ju trots allt på ett eget initiativ. Det är inte individen det är fel på, utan vårt system hur vi tar mot dem och vilka krav vi ställer för att öppna våra dörrar.

 

För att återgå till begreppet invandrare så är det ju så att vi har fri rörlighet inom EU. Människor får åka runt och bosätta sig var de vill. Dvs. om man har pengar eller pension så man kan försörja sig där man bosatt sig. Men om jag förstått saken rätt så innebär det inte automatiskt att man har rätt att jobba var man vill. Därför har vi begreppet arbetskraftsinvandring. Detta är i praktiken inget problem. Det är företagen/arbetsgivaren som ansöker om att få ta in vissa specialister t.ex. dataspecialister från Kina – eller arbetare som vill göra jobb som inga svenskar vill ha. Det kan vara säsongsarbetare inom trädgårdsbranschen, skogsarbetare eller blåbärsplockare från Thailand. Många av dessa är oerhört arbetssamma och helt igenom ärliga - även om det finns undantag. Det är oftare så att det är den svenske arbetsgivaren – eller den utländska förmedlingsagenten – som är busen när något blir fel. 

 

Pga den fria rörligheten och fria företagsamheten så kommer det också hit invandrare med endast kriminella avsikter. De måste behandlas som den kriminella grupp de är. Det finns ingen anledning att tycka synd om dem, och de skall inte heller få svärta ner ryktet för hederliga flyktingar eller arbetskraftsinvandrare, bara för att vi som svenskar har svårt att skilja dem åt. Här måste det till ändringar i lagstiftning och en utökad kontroll av små lastbilar, släpkärror etc. med utländsk registrering när de lämnar landet. Beviskraven måste sänkas och att enbart påträffas tillsammans med stöldgods bör vara tillräckligt för utdömande av straff.

Slutsats: En duktig och hederlig människa skall betraktas som en sådan och en buse skall betraktas som en buse oavsett nationalitet och hudfärg. 

 

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

31.03 | 13:05

Punkt 1-4 går ju aldrig att genomföra!
Det är ju faktiskt politiskt harakiri att driva frågan på det sättet!
Vad man kan göra är att höja Grundavdrsget för alla

...
27.01 | 21:39

Rotavdrag för skogsskötsel är fel. För en skogsägare är ju hela omkostnaden för skogsskötsel redan avdragsgill. Det skulle i så fall vara extra avdrag.

...
27.01 | 20:00

Ja just rätt, Arne, vi måste jobba på alla fronteroch p alla sätt för att bli iakttagna. Vi måste vara våghalsiga ideer, ROT-avdrag i skogsskötsel.

...
31.12 | 20:10

Ni borde liera er med Härjedalspartiet som också driver landsbygdsfrågor. Olle Larsson i Härjedalspartiet kommer att få en riksdagsplats i SD i vår!

...
Du gillar den här sidan