Till er som läser.....

Mera företagsnedläggelser

Så var det då dags igen. Nu gäller det Cargotec i Lidhult där c:a 130 personer blir av med jobben. Sen var det nedläggning av den anrika glasblåsningen i Orrefors, busstillverkning i Säffle mm. Mängder av sågverk har lagts ner - frågan är om det finns kvar tillräcklig sågkapacitet för att tjäna exportpengar till Sverige om/när konjunkuren vänder.

Samtidigt som regeringen säger att frågan om hur man skall kunna skapa nya jobb är det allra viktigaste, så verkar man inte bry sig om dem som försvinner. Man har tagit bort förmögenhetsskatten för för att undvika att rika människor flyttar utomlands men man gör ingenting för att företagen skall stanna kvar. Att sänka beskattningen av företagsvinster hjälper ju inte dem som går med förlust och som ser nedläggning eller flytt från Sverige som enda alternativ. Man har sänkt skatten för de stora väljargrupperna, men företagen har ju ingen rösträtt, så de behöver inte prioriteras. Arbetsgivaravgiften är c:a 39%. Därav är c:a 9% en direkt "straffskatt" för att man ger människor arbete. Som tiderna blivit känns inte denna skatt som särskilt förnuftig.

Företagsflytt eller nedläggning på småorter är en nationell förlust men en lokal katastrof och borde förebyggas på samma sätt som man försöker förebygga andra typer av katastrofer...

 

 

  

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

31.03 | 13:05

Punkt 1-4 går ju aldrig att genomföra!
Det är ju faktiskt politiskt harakiri att driva frågan på det sättet!
Vad man kan göra är att höja Grundavdrsget för alla

...
27.01 | 21:39

Rotavdrag för skogsskötsel är fel. För en skogsägare är ju hela omkostnaden för skogsskötsel redan avdragsgill. Det skulle i så fall vara extra avdrag.

...
27.01 | 20:00

Ja just rätt, Arne, vi måste jobba på alla fronteroch p alla sätt för att bli iakttagna. Vi måste vara våghalsiga ideer, ROT-avdrag i skogsskötsel.

...
31.12 | 20:10

Ni borde liera er med Härjedalspartiet som också driver landsbygdsfrågor. Olle Larsson i Härjedalspartiet kommer att få en riksdagsplats i SD i vår!

...
Du gillar den här sidan