Till er som läser.....

Text

 

Eskil och avfolkningen

I en insändare förra veckan, efterlyste jag besked från Eskil, om vad han i sin egenskap av jordbruks- och landsbygdsminister gjort för att stoppa avfolkningen på landsbygden och i småorterna. Beskedet blev både snabbt och oväntat. För dem som lever i framtiden kan det bli intressant att följa resultatet av Eskils ”arbete”.

Kommer insatsen att resultera i en ny generation, som brukar eller åtminstone bor på gården i Stackarp, Torpa. Eller kommer gården att gå det så vanliga och tråkiga ödet till mötes: Styckas sönder så att skogen behålls som en säker investering av en ny generation utbor, medan bostadshuset säljs och blir fritidsbostad åt danskar. Någon som vågar gissa??

Vi får hoppas att det dessförinnan kommer en ny regering och en ny landsbygdsminister, som genom att återinföra någon typ av bosättningskrav, har det politiska och moraliska modet att sätta landsbygdens och småortenas överlevnad före privata investerares önskemål. Vad har det varit för mening med att slå samman smågårdar till bärkraftiga enheter - tänkta som bostad och försörjning för en familj – ifall de ändå skall sluta som simpla investeringsobjekt.

Ni som vill stödja mig i min namninsamling – hör av er. Jag klarar inte att samla 1500 underskrifter själv.

 

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

31.03 | 13:05

Punkt 1-4 går ju aldrig att genomföra!
Det är ju faktiskt politiskt harakiri att driva frågan på det sättet!
Vad man kan göra är att höja Grundavdrsget för alla

...
27.01 | 21:39

Rotavdrag för skogsskötsel är fel. För en skogsägare är ju hela omkostnaden för skogsskötsel redan avdragsgill. Det skulle i så fall vara extra avdrag.

...
27.01 | 20:00

Ja just rätt, Arne, vi måste jobba på alla fronteroch p alla sätt för att bli iakttagna. Vi måste vara våghalsiga ideer, ROT-avdrag i skogsskötsel.

...
31.12 | 20:10

Ni borde liera er med Härjedalspartiet som också driver landsbygdsfrågor. Olle Larsson i Härjedalspartiet kommer att få en riksdagsplats i SD i vår!

...
Du gillar den här sidan