Till er som läser.....

Text

 

Nytt landsbygdsparti – behövs det? 

Det finns i dag åtta partier representerade i riksdagen och än fler ute i Sveriges kommuner. Behövs det då verkligen ytterligare ett?? Svaret kunde varit nej – men nu är det JA! 

85% av befolkningen bor i städer. Dessa städer utgör till sin yta endast c:a 2% av Sverige. Samtliga partier tycker därför det är lättast att försöka skaffa väljare inom dessa geografiskt begränsade och tättbefolkade områden. Oavsett om man bor i Stockholm, Göteborg eller Växjö så är människornas arbetsförhållanden, bostadsförhållanden, servicebehov, transportproblem etc. relativt likartade. Det är därför enklare att lägga politiska förslag som attraherar dessa grupper – än att hitta lösningar för dem som bor och verkar under mycket olika förhållanden på den stora spridda landsbygden med tillhörande småorter. De utgör ju dessutom en minoritet, så varför bry sig? 

I sin strävan att skaffa väljare så jobbar samtliga partier på samma sätt. Först funderar de igenom vad majoriteten av befolkningen tycker i olika frågor. Sen anpassar man sitt politiska program efter detta med viss hänsyn till sin egen idéologi. Ingen vill väl lägga förslag som bara 15% skulle tycka om? Och som man dessutom måste dela med övriga 7 partier? Därför blir politiken hopträngd och urvattnad och det är ofta svårt att se vad skillnaden är mellan de olika partierna. 

Ja men Centern då? Jodå, de jobbar på samma sätt. Och genom att ge sig in i storstäderna och skaffa väljare så har dessa väljare nu kidnappat partiet och infört idéal som inte är partiets ursprungliga. Partiet har således beslutat att inte längre beteckna sig som ett ekohumant parti utan som ett socialliberalt. En glidning som innebär vadå?? 

Så vad göra? Här står således 15% av Sveriges befolkning och ingen bryr sig om att i grunden bevaka och företräda deras intressen. Trationalisterna inom Centern vill nog men är demokratiskt bakbundna av storstadsväljana som är i majoritet. 

Enda lösningen är att starta ett nytt parti. Ett parti som är oberoenden av tidigare uppdelning i höger – vänster och som kan samla väljare från båda hållen. Ett parti som i Riksdagen bevakar och företräder landsbygdens och småorternas intressen i förhållande till storstäderna och dess centraliseringskrafter. Inget annat. Och som på det kommunala planet på samma sätt gentemot centralorterna bevakar och företräder den omgivande landsbygdens och kransorternas intressen. 

I Ljungbys fall med 59 kommunpolitiker boende i tätorten och 22 utanför densamma, så vore det ju bättre för kransorterna om dessa 22 kunde samsas i ett enda parti i stället för att nu vara splittrat på 10 olika riks- eller lokalpartier. Eller vad tycker ni väljare i Agunnaryd, Lagan, Hamneda, Lidhult, Torpa, Vittaryd, Ryssby, S.Ljunga, Annerstad osv...... 

Att ha 15% som presumptiva väljare är faktiskt inte så dåligt....Bara man ser till så att dessa väljare aldrig behöver tveka om vems talan som partiet för...... 

Claes Littorin, ordf. Landsbygdspartiet oberoende (LPo)

Arne Gunnarsson Strömsnäsbruk, lokal kontaktperson

 

 

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

31.03 | 13:05

Punkt 1-4 går ju aldrig att genomföra!
Det är ju faktiskt politiskt harakiri att driva frågan på det sättet!
Vad man kan göra är att höja Grundavdrsget för alla

...
27.01 | 21:39

Rotavdrag för skogsskötsel är fel. För en skogsägare är ju hela omkostnaden för skogsskötsel redan avdragsgill. Det skulle i så fall vara extra avdrag.

...
27.01 | 20:00

Ja just rätt, Arne, vi måste jobba på alla fronteroch p alla sätt för att bli iakttagna. Vi måste vara våghalsiga ideer, ROT-avdrag i skogsskötsel.

...
31.12 | 20:10

Ni borde liera er med Härjedalspartiet som också driver landsbygdsfrågor. Olle Larsson i Härjedalspartiet kommer att få en riksdagsplats i SD i vår!

...
Du gillar den här sidan