Till er som läser.....

Text

 

 

Hur man kan tjäna pengar på landsbygden... 

Jag har en gammal värdelös hundkoja, som jag tänkte sälja till min kompis Anders för 1000:-. Då har jag tjänat en tusenlapp... Nästa dag kan Anders sälja den till Åke för 2000:-. Då har Anders tjänat en tusing. Dag 3 säljs den till Claes för 3000 och Åke är nöjd. Dag 4 kan väl jag köpa tillbaka den för 4000 och så håller vi på så där.....Jamen så kan man väl inte göra.....Jomenvisst, så gör man ju i Stockholm, men där kallas hundkojorna för insatslägenheter... När det gått ett år är priset uppe i svindlande 365.000....Sören blir då intresserad, men han vill bara satsa 65.000 själv och går därför till banken för att låna. Banken gör en marknadsvärdering och konstaterar att denna typ av hundkojor har senaste tiden sålts för belopp över 350.000. Så banken bedömmer det riskfritt att låna ut 300.000:-.... Och så rullar det på... En vacker dag rasar hela skiten men då går staten in och räddar banken.... Någon som vill vara med..... 

Det fantastiska med upplägget är att alla andra hundkojor ju också stiger i värde. På det sättet blir vi alla mycket rikare på landsbygden.....Varför jobbar vi egentligen? 

Rent politiskt är upplägget också perfekt. Om man applicerar det hela på Stockholmsmodellen, så kan man konstatera att man får 364 nöjda väljare, som alla tjänat på affären. Plus alla andra som fått en värdeökning utan att göra någonting.... 

Det är bara den 365:e som förlorar och blir ledsen. Vem är då denne stackars jäkel? Knappast någon fattig invandrare. Nej, ett visst kapital erfordras... 

På landsbygden och i småorter finns många människor, som blir arbetslösa när jordbruket rationaliseras och industrier läggs ner. De brukar kunna få så mycket pengar över när de säljer ett bra och välfungerande bostadshus ,så att det räcker till insatsen för en liten lägenhet...En perfekt köparkategori för att hålla priserna uppe i storstäderna..... 

För såväl storstäderna - som de ansvariga politikerna - är det viktigt att inte denna modell raseras. Kanske även för oss på landsbygden. Hela banksystemet, hela samhällsstrukturen skulle kunna raseras ifall något barn i “Kejsarens nya kläder“ skulle ropa: “Jamen det är ju bara en vanlig hundkoja“. Alla storstadsbor, som har hela sitt kapital upplåst i sitt boende, skulle bli ruinerade....För en enskild drabbad är det visserligen lika illa, om man byggt en ny villa i en småort eller köpt en lägenhet för 3 miljoner i Stockholm, och sedan bara får hälften om man av olika skäl tvingas sälja. Men som politisk grupp är stadsborna viktigare och dem måste man måna om. 

Men ändå – denna våldsamma befolkningskoncentration till storstäderna. Denna prisstegring som följer. Denna avfolkning av landsbygd och småorter. Inte kan den vara sund eller önskvärd. Eller??? Det måste till en jämnare och rättvisare fördelning över hela landet. Det tänker vi kämpa för. 

Arne Gunnarsson, Landsbygdspartiet LPo

 

 

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

31.03 | 13:05

Punkt 1-4 går ju aldrig att genomföra!
Det är ju faktiskt politiskt harakiri att driva frågan på det sättet!
Vad man kan göra är att höja Grundavdrsget för alla

...
27.01 | 21:39

Rotavdrag för skogsskötsel är fel. För en skogsägare är ju hela omkostnaden för skogsskötsel redan avdragsgill. Det skulle i så fall vara extra avdrag.

...
27.01 | 20:00

Ja just rätt, Arne, vi måste jobba på alla fronteroch p alla sätt för att bli iakttagna. Vi måste vara våghalsiga ideer, ROT-avdrag i skogsskötsel.

...
31.12 | 20:10

Ni borde liera er med Härjedalspartiet som också driver landsbygdsfrågor. Olle Larsson i Härjedalspartiet kommer att få en riksdagsplats i SD i vår!

...
Du gillar den här sidan