Till er som läser.....

Text

  

Ang. Rovdjurspropositionen

 

Vargen – Herre förlåt dem..... 

Man får akta sig för att släppa Barrabas lös” brukade min gamla mor säga. ”Det är inte säkert att man kan fånga honom igen”. Barrabas, var ju rövaren som släpptes fri i stället för Jesus och symboliserade för henne själva ondskan.  

Nej, vargen är inte ond. Bara ett ovanligt aktivt rovdjur som instinktivt dödar till ”hela flocken” även om den är helt ensam. Men för den som hittar sina djur liggande döda eller lemlästade känns det nog som om djävulen själv varit framme.... 

Så även om vargen inte är ond, så kvarstår frågan: Hur skall man någonsin kunna få stammen under kontroll när man nu ”släppt den lös”? Och vem skall göra jobbet? Enbart för skyddsjakten på en enda varg - ”Kynna” i södra Småland för ett år sedan åtgick enl. uppgift 4100 timmar. Kan jägarna förväntas ställa upp? Nästan all jakt går ju ut på att få något med sig hem till frysboxen. Men en varg? Att jaga med hund går av kända skäl inte. Kan man förvänta sig att folk går ”man ur huse” för att via klappjakt genom milsvida skogar driva fram vargen? Så som det gjordes för 150 år sedan? Frågor som borde besvarats innan man lät vargen etablera sig. Vad hjälper det att Landsbygdspartiet inte vill ha frilevande varg. När nu övriga partier vill. 

När nu Naturvårdsverket, Naturskyddsföreningen, Rovdjursföreningen mfl. gemensamt ropar ”släpp Barrabas lös” - vad är det då som skall offras i stället? Jo, vårt öppna landskap som skapats av betesdjur. Småbruk. Fäboddriften. Älg- och rådjursjakten. Allas trygghet att kunna röra sig i skog och mark.  

Herre förlåt dem ty de veta icke vad de göra”. 

Arne Gunnarsson, Landsbygdspartiet LPo

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

31.03 | 13:05

Punkt 1-4 går ju aldrig att genomföra!
Det är ju faktiskt politiskt harakiri att driva frågan på det sättet!
Vad man kan göra är att höja Grundavdrsget för alla

...
27.01 | 21:39

Rotavdrag för skogsskötsel är fel. För en skogsägare är ju hela omkostnaden för skogsskötsel redan avdragsgill. Det skulle i så fall vara extra avdrag.

...
27.01 | 20:00

Ja just rätt, Arne, vi måste jobba på alla fronteroch p alla sätt för att bli iakttagna. Vi måste vara våghalsiga ideer, ROT-avdrag i skogsskötsel.

...
31.12 | 20:10

Ni borde liera er med Härjedalspartiet som också driver landsbygdsfrågor. Olle Larsson i Härjedalspartiet kommer att få en riksdagsplats i SD i vår!

...
Du gillar den här sidan