Till er som läser.....

Text

 

EU känns alltmer irriterande... 

EU skapades ursprungligen för att garantera fred och stabilitet i Europa. Och som vän av dessa tankar var vi många som var positiva till Sveriges inträde i unionen. Men sedan dess har EU vuxit till en alltmer slukande jätte Gluffs-Gluffs och EU känns nu som ett irriterade skavsår.

I brist på verkliga konflikter så måste tydligen deras överbetalda byråkrater ständigt hitta nya problem.  

Nu senast vill man förbjuda kommunernas sponsring av lokala flygplatser, vilket skulle få till följd att ett 30-tal små flygplatser runt om i landet skulle behöva läggas ner. Det marknadsliberala EU är ju emot all typ av stöd - utöver dem som sanktionerats av just EU.

I förlängningen torde även länstrafiken och stöd till regionala tåg komma att ifrågasättas. 

EU är ju en demokratisk organisation byggt på EU:s befolkningsunderlag. Detta innebär i princip att de stora länderna får bestämmanderätt över de små. Och att storstadsbefolkningen, som är i majoritet, också får bestämmanderätt över landsbygd och småorter. Storstadsgrupperna upplever säkert systemet som demokratiskt och rättvist, men vi som drabbas av besluten upplever snarare det hela som majoritetens förtryck av minoriteten.  

Det är helt förståeligt att konkurrensen mellan olika transportbolag i Frankfurt, Stuttgart, Paris etc. skulle snedvridas om enskilda städer/stadsdelar eller kommuner skulle subventionera något enskilt bolag. Men att man i Sveriges glesbygd är helt beroende av kommunalt samarbete och stöd , för att kommunikationer överhuvudtaget skall finnas, verkar man inte förstå. 

Samma klåfingrighet gäller på alla områden. Hobbyodlare kan konstatera att utbudet av trädgårdsfröer har minskat. Här har de stora bolagens lobbyister fått igenom krav på att alla fröer som säljs skall registreras hos EU. För detta skall en hög registreringsavgift betalas. Fröer som säljs i för liten omfattning måste därför av ekonomiska skäl plockas bort av fröhandlarna. Nya regler om genetiska patent planeras, så det blir otillåtet att använda egna fröer. 

Som bilentusiast har man fått läsa hur EU vill förbjuda människor att utföra reparerationer på sin egen bil eller att plocka reservdelar från en annan. Bilreparationer skall enligt förslaget endast få göras av auktoriserade verkstäder och med av dessa verkstäder tillhandahållna reservdelar. Bilar som varit avställda mer än ett år skall automatiskt skrotas. På mopeder föreslår man regisreringskrav...... 

I Arvika sköts förra veckan ett 70-tal ekologiskt uppfödda nötkreatur på begäran av länsstyrelsen bara för att de inte hade öronmärkning. Djuren fick inte användas till mat utan skulle destrueras på ägarens bekostnad. Helt vansinniga beslut som grundar sig på EU-direktiv. 

EU vill bestämma över vår rovdjurspolitik. Om vi skall få snusa eller inte. All närings-verksamhet inom industri och jordbruk detaljregleras av EU. All hantering av livsmedel, all användning av olika konsumentprodukter...... Inte var det väl detta vi valde när vi gick med i EU. 

Alla EU-regler utgår från ett centraleuropeiskt storstadstänkande. Det kan säkert upplevas störande om människor som bor i en lägenhet står på gatan eller parkeringsplatsen och reparerar sin bil. Och visst kan det väl få finnas varg långt där uppe i norr – där bor väl ändå knappt några människor???? Vad vet en Parisare om livet på landet i Sverige? Ändå är det de som ytterst bestämmer. 

Mycket är bra med EU. Men mycket är också destruktivt. Avfolkningen på landsbygden sammanhänger starkt med EU:s marknadsliberala stordriftstänkandet. Jordbruk och industrier som av olika skäl inte kan producera lika billigt som övriga Europa skall helt enkelt slås ut. Vi har fått billiga varor men i gengäld den högsta arbetslösheten sedan 1930-talet. Vilket i sin tur gett upphov till en ökad social oro, en oro som vi ännu inte sett slutet på... 

Landsbygdspartiet kräver en omförhandling av av Sveriges medlemsskap. Om inte detta godtas av EU, så kräver vi en förnyad folkomröstning om medlemskapet.

 

Arne Gunnarsson, Landsbygdspartiet Lpo

 

 

 

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

31.03 | 13:05

Punkt 1-4 går ju aldrig att genomföra!
Det är ju faktiskt politiskt harakiri att driva frågan på det sättet!
Vad man kan göra är att höja Grundavdrsget för alla

...
27.01 | 21:39

Rotavdrag för skogsskötsel är fel. För en skogsägare är ju hela omkostnaden för skogsskötsel redan avdragsgill. Det skulle i så fall vara extra avdrag.

...
27.01 | 20:00

Ja just rätt, Arne, vi måste jobba på alla fronteroch p alla sätt för att bli iakttagna. Vi måste vara våghalsiga ideer, ROT-avdrag i skogsskötsel.

...
31.12 | 20:10

Ni borde liera er med Härjedalspartiet som också driver landsbygdsfrågor. Olle Larsson i Härjedalspartiet kommer att få en riksdagsplats i SD i vår!

...
Du gillar den här sidan