Rädda Landsbygden och småorterna. Allt kretsar kring storstäderna men vem bryr sig om resten av Sverige??

Här startade Uppropet i mars 2012. I Gräsholma by, Markaryds kommun i sydligaste Småland. Här har jag bott med min familj sedan 1981

Välkommen till hemsidan för Resten av Sverige. OBS! UPPROPET HAR NU ANSLUTIT SIG TILL LANDSBYGDSPARTIET OCH JAG UPPMANAR LÄSARNA ATT GÖRA DETSAMMA! www.landsbygdspartiet.org

Sammanfattning:
Nedanstående brev är ett upprop till att starta ett nytt parti för att rädda landsbygden och småorterna från ytterligare avfolkning. Detta är den enda ideologiska grunden för partiet. Syftet är att komma med i Riksdagen i valet 2014 och att därvid stödja det block som kan erbjuda det mest trovärdiga åtgärdsprogrammet. Det finns i dag inget riksdagsparti som driver landsbygdens och småorternas intressen. Jag uppmanar alla lokalpolitiker - oavsett partifärg -att lägga andra meningsskiljaktigheter åt sidan och enas kring detta enda viktiga mål. I kommun- och landstingsval representerar du ditt parti som vanligt. Jag uppmanar alla "vanliga väljare" som delar dessa idéer att sprida dem vidare via mail, utskrift eller på annat sätt. Du som vill vara med i partiet kan anmäla dig på talongen efter brevet. För att få en mera utskriftsvänlig version kan du maila mig direkt på arne@restenavsverige.se . Är du kanske medlem i ett annat parti men ändå vill stödja uppropet kan du använda valmyndighetens blankett http://www.val.se/pdf/blankett_namnunderskrifter_reg_partibet.pdf   Observera noggrant att det inte är mig som skrivit uppropet som du röstar på. Du röstar på att landsbygden och småorterna skall få fortleva! Läs argumenten noga (alla sidorna) och känn efter på vilket sätt de berör dig och din bygd.

Observera att jag nu uppmanar alla att ansluta sig till Landsbygdspartiet i stället. www.landsbygdspartiet.org  All text ligger dock kvar för att visa hur jag tänkte och kände här jag gick ut med uppropet i mars 2012 

Varför gör jag detta?

 

Detta brev är ställt till dig som med bekymmer ser på utvecklingen för Sveriges småorter och omgivande landsbygd. Du som inser att om inget görs, så kommer allt mer av den lilla service som ännu finns kvar att försvinna. Denna ”utveckling” har pågått sedan 1900-talets början och kommer helt klart att fortsätta om inte politiska åtgärder vidtas för att ändra spelreglerna mellan storstäderna å ena sidan och landsbygd/småorter å den andra.

För mig började uppropet med en kärlek till landsbygden och naturen samt en stor sorg över den avfolkning och det förfall som skett. Den har övergått i en ilska och ett engagemang som bara måste få utlopp!

Jag heter Arne Gunnarsson och jag har alltsedan min ungdom sett vad som hänt i Osby – där jag växte upp - och i Markaryd, där jag bott sedan 30 år tillbaka. Under alla år har jag hoppats att min röst på Centern skulle leda till en förändring, men jag har tappat hoppet. Sedan partiets program anpassades för att även passa storstadsväljarna, så har man gjort sig så beroende av dessa att man inte vågar föra en mera utvecklad småorts/glesbygdspolitik. Särskilt inte som man ofta legat nära 4% - spärren. Det finns ju dessutom så mycket annat i ett brett partiprogram, så det blir inte tydligt varför någon röstar på ett visst parti. Säkert finns det mängder av väljare inom övriga partier, som också oroar sig för den geografiska obalansen. Väljare som ser problemet, men som av olika skäl aldrig skulle kunna tänka sig att byta parti eller rösta över blockgränsen. Det gäller därför att hitta ett sätt att samla det som förenar och bortse från allt som skiljer …....

Det finns inte längre något parti som företräder landsbygden och småorterna i riksdagen. Jag har därför de senaste åren lekt med tanken att starta ett helt nytt parti. Ett missnöjesparti, ett enfrågeparti, som endast tar upp den orättvisa fördelningen mellan storstäder och resten av Sverige. Kan man starta upp ett parti baserat enbart på fildelningsproblematik eller på främlingsfientlighet, så borde det finnas utrymme även för ”RestenavSverigepartiet”.

Att kalla partiet för ”Landsbygdspartiet” vore kanske taktiskt fel. Förmodligen är vi under 4% som bor på ren landsbygd. Problemet berör i lika hög grad er som bor i småorterna. Därför måste ni också vara med och protestera. Ni drabbas lika mycket av nedlagda industrier, butiksdöd, nedlagda bensinstationer, skolor och service. Tillsammans är vi 15%. Tillsammans kan vi göra en förändring!! 


Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...

Åke Siikavaara | Svar 27.01.2013 20.00

Ja just rätt, Arne, vi måste jobba på alla fronteroch p alla sätt för att bli iakttagna. Vi måste vara våghalsiga ideer, ROT-avdrag i skogsskötsel.

Arne Gunnarsson 27.01.2013 21.39

Rotavdrag för skogsskötsel är fel. För en skogsägare är ju hela omkostnaden för skogsskötsel redan avdragsgill. Det skulle i så fall vara extra avdrag.

anders darenius | Svar 30.12.2012 13.26

Jag håller med dig men tycker inte namnfrågan är så viktig. Begreppet Landsbygden har dessutom en nostalgisk klang hos många inflyttare i storstan.

aktivdemokrat | Svar 20.07.2012 00.52

Det finns redan: Landsbygdsdemokraterna! Men som Anna Gustin skriver så hoppas jag att ni röstar på Aktiv Demokrati och sedan kan ni delegera till ett parti.

Anna Gustin | Svar 16.06.2012 21.20

Vi måste ta tillbaka våra röster från partipolitikerna. Rösta istället på er själva eller någon enskild klok och vis människa via AKTIV DEMOKRATI- http://aktivdemokrati.se/

Sven Gustavson | Svar 16.06.2012 20.51

Arne Gunnarsson har helt rätt. Det är tragiskt att centern så grovt förgripit sig på sina traditionella väljare. Många partier kring 4% är av ondo.

JÖRGEN LEUFSTEDT | Svar 12.06.2012 23.57

Är helt inne på samma linje. Är själv småföretagare o småbrukare på en ås i skåne o ser trenden tydligt. Förutsättningarna måste ändras!!!

Maria Rosenqvist | Svar 05.06.2012 19.52

Jag blir gärna medlem i partiet.Bor själv på landet och vet att alla förutsättningar
för företagare måste förbättras!

Lena | Svar 01.05.2012 21.39

Heja dej!!Även i Skåne ser vi hur vissa områden avfolkas mycket pga dålig utbyggnad av tex pågatåg och bussar.

Kent Andersson | Svar 22.04.2012 19.40

Jag är sta´bo med hjärtat på landsbygen Har i 30 år haft fritieshus i Dalstorp nära Ulricehamn. Har sett hur landsbygden nedrustats. Uselt

Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

31.03 | 13:05

Punkt 1-4 går ju aldrig att genomföra!
Det är ju faktiskt politiskt harakiri att driva frågan på det sättet!
Vad man kan göra är att höja Grundavdrsget för alla

...
27.01 | 21:39

Rotavdrag för skogsskötsel är fel. För en skogsägare är ju hela omkostnaden för skogsskötsel redan avdragsgill. Det skulle i så fall vara extra avdrag.

...
27.01 | 20:00

Ja just rätt, Arne, vi måste jobba på alla fronteroch p alla sätt för att bli iakttagna. Vi måste vara våghalsiga ideer, ROT-avdrag i skogsskötsel.

...
31.12 | 20:10

Ni borde liera er med Härjedalspartiet som också driver landsbygdsfrågor. Olle Larsson i Härjedalspartiet kommer att få en riksdagsplats i SD i vår!

...
Du gillar den här sidan